Mat och snacks till kalaset

När det är dags att ordna barnkalas kan det finnas en hel del saker att tänka på. Hur ska man egentligen göra med mat, dryck och snacks?

Godispåsar

På de allra flesta barnkalas uppskattas det om de gästande barnen får en liten godispåse. Kanske kan man rent av ordna en rolig fiskdamm till barnen? I godispåsen kan innehållet variera. Varför inte lägga i en festlig godisklubba, någon frukt och en liten leksak? Då blir det inte bara godis.

Baka egen tårta

En stor trend inom matlagning och bakning är att baka sina egna tårtor. Ska man ha ett kalas finns det flera läckra tårtor att bjuda på. Man kan till exempel göra en tårta med säsongens frukter och bär, en vanlig princesstårta eller något annat roligt. Det går också att skapa olika motivtårtor. Man kanske kan göra en häst, en hund eller en karaktär från barnets favoritprogram på TV. Det är helt enkelt bara fantasin som sätter gränser.

Bra mat att bjuda på

Om man ska ha ett barnkalas som bara varar i ett par timmar efter skolan, eller kanske på förmiddagen under lovet behöver man inte bjuda på massor av mat. Det kan dock vara klokt att skriva på inbjudningskortet att mat inte kommer att serveras. Då vet de andra barnens föräldrar om det. Ska kalaset däremot vara en övernattningsfest, eller ett kalas som sträcker sig över en hel dag kan det dock vara på sin plats att erbjuda något att äta. Mat som pizza, hamburgare, korv med bröd och liknande är ofta väldigt uppskattat. På sommaren kanske man kan grilla utomhus och äta ute. När det gäller pizza kan det vara klokt att beställa varianter som till exempel vesuvio. Det är i regel en variant som alla gillar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *