Nyttig frukost med knäckebröd i centrum

Tillhör du också dem som älskar att äta knäckebröd till frukost? Det finns flera olika varianter av ljust och torrt knäckebröd och det går att förnya sig med pålägg så ofta du vill. Dessutom är det nyttigare än många andra bröd. Genom att äta ett par knäckemackor till frukost varje dag kommer du stå dig bra tills det är dags för lunch. Om du känner att det inte räcker kan du naturligtvis komplettera med yogurt eller något annat som du gillar. Men vad ska man egentligen tänka på om man vill äta knäckebröd till frukost varje dag?

Välj ett knäckebröd med en hög andel fiber

När du väljer knäckebröd är det viktigt att läsa på innehållsförteckningen precis som när du väljer dina andra livsmedel. Om ett knäckebröd innehåller mycket socker är det vanligtvis ingenting att ha. Satsa gärna på ett knäckebröd med 100 % fullkorn. Om du inte gillar mörkt bröd kan du välja ett ljust knäckebröd med mindre socker istället. ”Frukost” från Wasa består av 89 % vetemjöl och är ett utmärkt alternativ om du vill ett ljust och nyttigt bröd. Tänk på att matcha med nyttiga pålägg för att frukosten ska bli så bra som möjligt.

Därför ska du välja fullkorn eller råg

Fullkorn är väldigt nyttigt för vår tarmflora och för en fungerande mage. Om du till exempel har IBS eller känslig mage av någon annan anledning bör du äta mycket fullkorn. Det säger sig också kunna minska risken för att utveckla diabetes typ 2 och andra hjärt- och kärlsjukdomar. Om du äter ljust bröd kommer du också känna att ditt blodsocker går upp och ner. Det slipper du om du istället väljer ett knäckebröd med mycket fullkorn eller råg.

Så hittar du ett passande knäckebröd

Det viktigaste om du vill hitta ett nyttigt knäckebröd är att titta på ingredienserna salt, socker och fiber. Salt och socker ska självfallet ligga så lågt som möjligt och fiber så högt som möjligt. Faktum är att de flesta av oss inte får i oss den mängd fiber som är rekommenderat per dag. Genom att dagligen äta knäckebröd är det större chans att du får i dig tillräckligt. Om du kikar efter nyckehålsmärkningen på knäckebrödet vet du att det innehåller tillräckligt med fiber. Det har till exempel alla Wasas produkter. Om du matchar med bra pålägg som grönsaker kommer du få en bra start på dagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *