Så odlar och äter du mer vitaminrikt

Att äta vegetarisk mat innebär ofta mycket grönsaker, vilka kan erbjuda många nyttiga vitaminer. Det finns numera många halvfabrikat som är vegetariska, men kanske är du en av dem som gärna vill äta så naturlig vegetarisk mat som möjligt.

Då passar det utmärkt att odla nyttigheter där hemma som du kan använda i maten, oavsett om de ska utgöra en större del av måltiden eller mer användas som extra smaksättning. Kanske känner du till flo-rea.com som en webbshop med stort utbud av blomfröer, men du hittar även fröer till grönsaker och kryddor. Där finns även bra information och odlingsinstruktioner som hjälper dig att lyckas med dina egna odlingar.

Odla och ät efter årstiden

Tomater, gurka, paprika och lök är populära att odla, och de är onekligen användbara i de flesta kök. Många vegetariska rätter gör sig extra väl med örter som basilika, oregano och persilja, och hemodlade örter tar det ofta till en högre nivå. Vad du kommer att odla handlar kanske inte enbart om smak och vitaminrikhet, utan vilket utrymme du har för odlingen under olika årstider där hemma. Men planeringen är viktig, så läs på om när de olika fröerna ska sås och skördas. Sedan kan du njuta av skörden under ”rätt” årstid, snarare än att köpa samma sorts importerade grönsaker året om. Det är också lite av charmen med hemmaodlat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *