Laga mat utomhus på fem olika sätt

Det finns många sätt att laga mat på, oavsett om man lagar maten inne eller ute. Är du den där typen som älskar att vara ute i skog och mark? I så fall har du möjlighet att laga din mat på en mängd olika sätt, vissa mer primitiva än andra. Läs mer här nedan för att komma fram till vilket sätt som passar just dig bäst.

Så lagar du mat ute – hemma eller borta

Det är något speciellt med att laga mat utomhus och oavsett om man är en friluftsmänniska eller ej, är det en fröjd att få laga sin mat ute som omväxling. Att laga mat utomhus kan vara lika bekvämt som att laga mat inne, det kan också vara lika primitivt som för 10.000 år sedan. Vilket sätt passar dig bäst? Ta reda på det enligt listan här nedan:

  • Uteköket.

Stormkök, spritkök, trangiakök, utekök. Kärt barn har många namn. Ett utekök består av ett set med kastruller och stekpannor av lättmetall. Uteköket ger många möjligheter att laga alltifrån soppa till köttbullar.

  • Kokgropen.

Ett sätt att laga mat ute är genom att gräva en egen ugn i marken. Det görs genom att gräva ett hål i marken och göra en brasa i hålet. När det blivit en bra glödbädd läggs stenar ovanpå glöden och sedan läggs mat i ugnsfolie ovanpå stenarna. Hålet kan sedan förslutas med en uppochnedvänd wokgryta för att behålla värmen i hålet medan maten lagas.

  • Grillen.

Den gamla hederliga grillen är svårslagen. Gillar du det enkla och traditionella sättet att laga mat ute så kan grillen vara något för dig.

  • Stekhällen.

En stekhäll är smidig att använda för all typ av matlagning ute i vildmarken eller hemma. Stek på alltifrån korvar till köttfärssås.

  • Öppen eld.

Att laga mat över öppen eld är ett vanligt förekommande sätt att laga mat ute i skog och mark, vanligtvis genom att grilla korvar på pinnar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *