Etik

Idag är det inte bara själva maten som är viktig utan vi engagerar oss för hela produktionen. Etik är en stor del i detta. Idag vill många veta var maten kommer ifrån och vara säkra på att den produceras under goda arbetsförhållanden. Det handlar både om mat som produceras utomlands och här hemma i Sverige. Det kan vara allt från barnarbete till korrekt djurhållning.

Mer pålästa än någonsin

Idag tar vi oss tid att läsa på om råvaror innan vi köper dem. Vill vi vara 100 % säkra på att något är etiskt rätt att äta. Inom denna kategorin faller även miljöfrågan och det faktum att vi väljer råvaror som har minst påverkan på klimatet.

Ett populärt exempel är halloumiosten. Många använde den som ett substitut till kött när de ville äta en köttfri kost. Det visade sig dock sedan att halloumi också är en väldigt stor miljöbov. Därför är det nu många som även väljer bort denna till följd av klimatet. Vi är också väldigt noga med att se till så att förpackningarna har de rätta stämplarna. Det kan till exempel vara fairtrademärket som finns på många kaffepaket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *