Bekvämlighet

En annan trend som vi kollat lite närmare på är bekvämlighet. Det är nämligen en stor trend inom mat i nutid. Det är vidare känt att vi idag lever i ett stressat samhälle, där många lider av tidsbrist. Vi är många som har flera projekt i luften och tiden räcker helt enkelt inte till. Därför vill vi göra det så enkelt och bekvämt för oss som möjligt. Detta ter sig på lite olika sätt som vi ska se närmare på här.

Färdiglagad mat

Färdiglagat mat har så klart funnits på tapeten länge, men utbudet har aldrig varit så stort som det är nu. Flera kändiskockar och flera profiler skapar sina egna rätter som du bara kan slänga in i micron. Fokus är nu på näringsrik mat som smakar lika gott som hemlagat. I frysdiken hittar du även flera vegetariska alternativ som ett bra komplement till det redan existerande utbudet. Färdigmat har fortfarande dåligt rykte och anses som skräpmat av många, men trenden visar att det är väldigt populärt. Dessutom fortsätter leverantörer att tillverka nya och spännande rätter.

Hemkörning

En annan sak som fullkomligt exploderat i samband med trenden om bekvämlighet är möjligheten till hemkörd mat. Innan var det kanske bara några enstaka pizzerior som erbjöd detta, men nu är utbudet betydligt bättre än så. Nej, du behöver inte bo i Stockholm, Göteborg eller Malmö för att kunna njuta av detta under, även mindre städer har flera valmöjligheter. Det har poppat upp flera sajter på nätet där restauranger kan anmäla sig för att vara med. Du lägger en beställning, får en bekräftelse sedan körs maten enda hem till dörren. Utbudet varierar förstås beroende på var du bor men normalt kan du beställa allt från McDonalds till traditionell husmanskost. Det är perfekt om du inte har tid att laga mat vissa dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *