Laga pastarätter till flera personer

Pasta är en väldigt lätt och smidig ingrediens att laga. Den finns i flera olika varianter och den kan användas till många rätter. Pastarätter kan också lagas till flera personer samtidigt utan att kvaliteten försämras.

Lasagne till flera portioner

Med Barilla lasagne plattor kan du laga lasagne med köttfärssås, ostsås och andra godsaker. Lasagnen kan göras i stor eller liten form utan att dess smak förändras. Har du en riktigt stor ugnsform kan du laga lasagne till uppåt tio personer på en gång. Det är smidigt både för fester, större familjer eller om du vill laga flera matlådor på en gång. Lasagne kan också frysas med bra resultat.

Pastasåser och kokt pasta

Pasta kan kokas i riktigt stora mängder och även pastasås kan göras i stora satser. Det spelar ingen roll om det är ostsås, köttfärssås, pasta carbonara eller något annat. På bara någon halvtimme kan du ha lagat flera portioner som det sedan bara är att ta för sig av. Perfekt för släktträffar eller dagar där man är ute långa stunder och man vill ha något annat än korv eller hamburgare utan att behöva lägga ner allt för mycket jobb på maten.

Gratänger av olika slag

Pastagratänger kan fyllas med kassler, svamp, bacon och mycket annat. Man kan i princip ta det man gillar och lägga ner i gratängen. Rätten brukar bli mycket mättande och den räcker till många. Den går också att frysa om man så vill utan att resultatet försämras. Värmning kan antingen ske i ugn eller mikro.

Att tänka på när pastan tillagas

När du tillagar pasta bör du tänka på att inte koka den alltför mjuk. Pastan ska fortfarande ha lite tuggmotstånd. Tänk också på att pastan fortsätter att mjukna lite även efter att vattnet har hällts av. När det gäller lasagne ska dock plattorna vara mjuka när rätten tas ur ugnen. Om du gör en pastagratäng där pastan ska kokas innan den ska in i ugnen kan du med fördel låta den koka lite extra kort tid. Då blir gratängen inte lika mosig när den är klar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *