Veganska desserter

Bara för att man väljer att äta veganskt betyder det inte att man behöver avstå från goda desserter. Det finns nämligen ett flertal goda recept som du kan prova på. Du kan göra allt från en vegansk panacotta till brownies eller chokladbollar. Vill du göra det lite mer avancerat kan du slå till på en paj eller en vegansk tårta.

Chokladbollar och brownies

Det går faktiskt att göra chokladbollar enligt nästan samma recept som klassikern, det som är viktigt att tänka på är att välja veganskt margarin och vegansk choklad. I övrigt kan du fylla dem med de tillbehör som du tycker är goda. När det gäller brownies är det vanligt att använda sig av dadlar och valnötter till själva botten. Vill du även göra en frosting kan du till exempel använda dig av avokado, vilket blir riktigt gott. Två klassiska desserter, men i vegansk tappning.

Pannacotta och mousse

Att göra vegansk pannacotta kanske låter krångligt men faktum är att det är precis tvärtom. Allt du behöver göra är att byta ut vanlig grädde mot ett substitut som till exempel havregrädde. I övrigt kan du köra på samma ingredienser som en vanlig sådan. Toppa med några goda bär och servera väl kyld.

Mousse är en annan dessert som i mångt och mycket påminner om pannacotta. Även här är det enkelt att göra en vegansk variant så länge som du använder dig av vegansk grädde. Det som är bra med denna dessert är att du kan variera den precis som du vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *