Substitut

Om du vill börja äta mer veganskt betyder det inte att du måste göra om din meny helt och hållet. Du kan fortfarande äta samma rätter som tidigare, med skillnaden att du byter ut köttet mot någonting annat. Om vi tar köttfärssås som ett exempel kan du istället för nöt eller blandfärs använda linser, sojafärs eller stekt tofu. Det går helt enkelt att variera så som du själv känner för.

Grytor och stek

Det går absolut att göra en god och mustig gryta även om du inte använder dig av kött. Substituten är många, till exempel går det använda antingen tofu eller rökt tofu. Det går också att lägga i någon form av sojabitar eller sojastrimlor. Resultatet kommer att bli minst lika gott som en gryta med kött.

Känner du för att laga en härlig helgmåltid och letar efter ett substitut till kycklingfile eller stek, kan vi återigen rekommendera tofu. Det är en otroligt mångsidig ingrediens som passar till det mesta. Är du inget större fan av tofu kan du istället prova med portabellasvamp eller sojafileer. Du kan också testa med seitan vilket är en form av glutenbaserat livsmedel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *