Restaurangbesök som tillfredställer alla sinnen

Har ni tänkt på att det är så mycket som gör en riktigt bra restaurang? Även om maten är i fokus så är det mycket mer som behövs för att upplevelsen ska bli komplett. Visst, någon gång ibland händer det att man äter något riktigt gott på ett ställe som inte ser mycket ut för världen, men det är väldigt sällan.

God mat

Maten är naturligtvis alltid främsta fokuset för att upplevelsen ska bli bra. Det finns otroligt vackra ställen som serverar medelmåttig mat och då är man i alla fall inte nöjd efter sitt besök. För att jag ska bli nöjd vill jag att maten ska vara tillagad av bra råvaror. Det behöver faktiskt inte vara speciellt avancerade rätter. En enkel pasta med pesto kan bli gudomlig om den är gjord på färsk basilika och en riktigt bra ost. En riktigt bra och färsk sushi får också smaklökarna att hoppa av glädje.

Vacker inredning

Om det är något som verkligen får mig att gå igång på en restaurang så är det vacker och genomtänkt inredning. Inredningen får gärna komplettera maten. Serveras husmanskost, en typ av mat som faktiskt är på uppgång nu, passar det om restaurangen är ganska rustik. Rör det sig däremot om dyr mat med avancerade tillbehör måste miljön vara mer sofistikerad. Tyvärr glömmer många restauranger att den vackra inredningen ska genomsyra hela lokalen. Till exempel kan själva restaurangdelen vara fantastisk, men toaletterna helt bortglömda. En fräsch toalett, gärna med färska blommor och en vacker kommod gör mycket för helhetsintrycket. Ett extra plus är om det finns tvål av ett lite bättre märke och engångshanddukar av textil. Kort och gott bör allt vara väl genomtänkt.

Trevlig personal

Lokalen kan vara hur vacker som helst och maten gudomlig, men om personalen inte är trevlig och serviceinriktad faller hela upplevelsen. Jag vill kunna ställa frågor om maten, få ett gott vin rekommenderat och mötas av leenden. Jag förstår att jobb inom restaurangbranschen kan vara stressiga, men tyvärr gör personal som visar sin stress utåt även mig som gäst stressad.

Hitta pärlorna

Hur hittar man då de där restaurangerna som har allt? Jag skulle rekommendera att läsa restaurangrecensionerna i dagstidningarna noga. Där dyker ofta riktiga pärlor upp, ofta nyöppnade. Lyssna också på vad vänner och bekanta säger. Jag brukar ha som mål att beta av de restauranger som människor rekommenderat till mig och jag blir sällan besviken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *