Italiensk mat

Italiensk mat är så mycket mer än bara pizza och pasta även om det så klart är en stor del av det italienska köket. Även efterrätter som till exempel Tiramisu är italienskt. Här kommer några rätter som du kan inspireras av, om du är lika förälskad i Italien som vi.

Focaccia di Recco

Detta är en typ av bröd som är mycket välkänt även i Sverige. Om du går till brödavdelningen i din lokala butik bör du kunna hitta en variant av detta där. Ursprungligen kommer det från en stad som heter Ligurien där det faktiskt kallas för Fugassa. Enkelt förklarat kan det beskrivas som ett som liknar en pizzadeg.

Burrata

Nästa rätt på listan är Burrata som är baserat på mozzarellaost. Det är helt enkelt en mozzarellaost som är fylld med grädde och lite kvarvarande mozzarellasträngar. Resultatet blir faktiskt otroligt gott. Är du på besök i Italien kommer du säkerligen kunna smaka på detta, speciellt om du befinner dig i regioner som Puglia eller Bari. Mozzarellaosten är som bekant från Italien och från en stad som heter Andria. Tänk på att en Burrata bör konsumeras inom 24 timmar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *