Italiensk mat

Vi har tidigare skrivit om bland annat spansk och grekisk mat. I det här inlägget har turen kommit till den italienska kokkonsten.

Pasta görs på durumvete och är någonting som odlas i Sverige. Om du hör till Sveriges bönder eller om du har en gård har du förstås ett behov av prisvärda jordbruksredskap. Sådana kan du hitta hos Kellfri. När detta skrivs har de till exempel en kampanj där du kan köpa en rotorslåtter till bra pris.

Att ta upp allt som gör den italienska kokkonsten speciell finns det inte riktigt utrymme för i det här inlägget. Men det går ändå att ringa in ett fåtal ingredienser som är särskilt vanligt förekommande. Den mest kända italienska råvaran är förstås pastan. Pasta som för oss i väst blivit en av de vanligaste kolhydratkällorna inom matlagning och som går att kombinera med andra ingredienser närmast i det oändliga. Italiensk mat är också känd för skinka, korv och ost. I de förstnämnda fallen är det värt att nämna den lufttorkade parmaskinkan och den vitlöksdoftande korven salami. När det gäller ost är Italien framför allt känt för parmesan, gorgonzola och mozarella.

När det gäller matfett har vi en bild av att olivoljan används mest i Italiens kök. Det varierar dock mellan landets norra och södra delar. I norra Italien används mejeriprodukter i högre utsträckning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *